Erik-36.jpg

Wie ben ik?

Ik zie mezelf als een gids en ‘spaceholder’ voor persoonlijke ontwikkeling, bewustwording, heling en transformatie. 

Mijn missie bestaat erin een veilige omgeving te creëren waarin jij je kan openstellen en openbloeien. Om zichtbaar te laten worden wat verborgen was, je volledige potentieel te laten ontluiken.

Ik werk zowel individueel, met koppels als met groepen.
Samen met m'n partner Greet Luypaert begeleid ik koppels via Revolutionary Lovers.

Erik Decolvenaer, °1968.


Liefdespartner van Greet Luypaert,

papa van Casper.


Oorspronkelijk opgeleid als ingenieur en werkzaam als consultant in het bedrijfsleven heb ik een heel traject afgelegd in het ontdekken van mezelf, m’n binnenkant en gevoelsleven. Vele opleidingen en workshops lichaamswerk brachten me vanuit m’n hoofd naar m’n buik.

Ik volgde een 4-jarige opleiding Integrale psychologie bij het IMP en studeerde af als Energetic Integration Therapeut bij BodyMindOpleidingen in Nederland.

Sinds 2006 werk ik voltijds als zelfstandig psychotherapeut in m'n privé praktijk.


Doorheen de jaren praktijkervaring, voelde ik steeds meer het belang van het lichaam, het contact met het lichaam, de wijsheid ervan. Dit bracht me bij onderzoek en verdieping rond de fysieke, energetische en spirituele lagen van intimiteit. De sleutel tot heling vond ik steeds meer in het lichaam. Ik verdiepte me specifiek in heling van intimiteit.

Tijdens deze ontdekkingstocht kon ik mezelf en mijn innerlijke talenten voelen openen en stromen. Tijdens de sessies, heb ik vaak het gevoel een kanaal te zijn tot heling. Die ervaring bevestigt me elke keer opnieuw dat intimiteit mijn missie en passie is, mijn bijdrage aan deze wereld.


Intimiteit is de ervaring dat je helemaal verbonden bent met jezelf en je lichaam en vanuit die diepe connectie in verbinding gaat met het ruimere: andere mensen, natuur…

Intimiteit gaat er voor mij over om meer jezelf te zijn, ruimte te creëren voor jezelf in je eigen lichaam.

We leven in een wereld met veel kwetsuren rond intimiteit en seksualiteit, terwijl het hele universum in essentie gebaseerd is op intimiteit. We leven in een intieme wereld, geconnecteerd met natuur en andere wezens. De wondes en pijnen uit onze geschiedenis weerhouden ons ervan om deze connectie te voelen. De tijd is aangebroken om dit te helen, in onze persoonlijke verhalen en van hieruit ook in het ruimere geheel van de wereld. De tijd is er om onze lichamen te helen, om hen te bevrijden van alles wat ons weerhoudt om te zijn en te leven wie en wat we echt zijn.

In Scherpenheuvel geef ik indviduele en koppelsessies. Daarnaast begeleid ik groepen rond persoonlijke ontwikkeling en bewustwording rond het thema intimiteit en heling voor singles, koppels en ook specifiek voor mannen.

Tantra workshops voor singles en koppels begeleidde ik van 2021 tot 2020 en ik was mede oprichter van Rising Heart.

Ik was organisator van het Tantrafestival Belgie in 2018 en 2019. Workshopgever en hoeder op het mannenfestival in 2019, 2020 en 2021. Ook op het Free Man festival geef ik workshop.

Mijn specialisaties en ervaringen

  •      Intimiteit en Seksualiteit

  •      Energetisch bewustzijnswerk

  •      Intimiteit. seksuele energie als poort naar ruimer bewustzijn

  •      Spirituele ontwikkeling

  •      Shamanic healing

  •      Bewust man zijn

 Mijn hoofdopleidingen

  • Master of Science  industrial sciences, (1993) Industrieel ingenieur elektronica / informatica; MSc industriële wetenschappen

  • Integral Multidimensionel Psychology – IMP Mechelen

  • Energetic Integration Therapist - Bodymindopleidingen  

Gevolgde workshops/ extra opleidingen

Begeleiding bij coming-out, holebiseksualiteit en genderidentiteit, Holebiferedatie - Suicide crisisopvang; Centrum ter preventie van zelfmoord - NVC Geweldloze communicatie ; Ai-opener - werken met sub-persoonlijkheden in therapeutische begeleiding - Advanced Voice Dialogue Facilitator, Voice Dialogue Instituut - Advanced Birth into Being Facilitator ; Elena Tonetti (Ierland, Duitsland)  (Impact van conceptie, geboorte en eerste levensjaren en hoe hier heling en stroming in kan gebracht worden via verschillende technieken & werkvormen) - Familieopstellingen ; IVC - Seeds of Transformation; Sacha Cobra (BE)  (Seksueel energetisch werk vanuit mannelijke/vrouwelijke polariteit) - Body-Dearmoring - Sabina Tschudi & Johannes Schröder Zwitserland - Emotionele release en bewustwording - Flushing workshop; Humaniversity - Sex & Encounter; Humaniversity - The Art of Conscious Relating; Shantam Nityama - Relatietherapie: een vak apart;  School voor relatietherapie - Sexual deconditioning & Advanced Sex Practitioner; TNT - Orgasmic wisdom &  tantric body de-armouring level 1 en 2; Andrew Barnes - Authentic Relating Games - The festival of Love; Marc Gafni - Dragon body work - Power of the Lingam; Anand Rudra

Onderzoek in de praktijk

De voorbije 10 jaar spendeer ik maandelijks verschillende dagen in specifieke onderzoeksgroepen waar we met collega's onderzoek verrichten en verdieping ontwikkelen in onszelf om deze ervaringen en inzichten te integreren in de praktijk.